Do it yourself-kit

"Wat men moet leren doen, leert men door het te doen."
Aristoteles

Zelf aan de slag

De samenwerkingsmonitor is gebaseerd op de teamwork pyramide van Patrick Lencioni. In de pyramide onderscheidt Lencioni vijf frustraties van werken in een team. Het besef dat er iets moet veranderen, is de opmaat naar verbetering van de teamprestaties. De vragenlijst wordt een keer per half jaar uitgezet onder de projectteamleden. In de rapportage ziet het team wat goed gaat en wat meer aandacht vraagt in het team, per discipline of op individueel niveau. 


De rapportage nodigt uit om met elkaar het gesprek aan te gaan over de samenwerking: Wat maakt dat we een 6 scoren in plaats van een 8? Waarom zijn de verschillen zo groot tussen contract, techniek en omgeving? Hoe komt het dat teamleden laag scoren en anderen hoog?

Naast de rapportage ontvangt het team suggesties om zelf een teamsessie te bouwen. Blijkt gaandeweg het proces dat er hulp nodig is dan ben ik er uiteraard voor je!

Doortastend

´Ineke is doortastend en staat haar mannetje. Met haar open persoonlijkheid geeft Ineke goede
begeleiding aan mijn projecten. Zij biedt hulp, maar kan ook kritisch zijn. Voor mij is samenwerken
openstaan voor de ander en elkaar begrijpen en ondersteunen. Waarbij voorbereiding het halve werk
is en dat doet Ineke fantastisch. De projectbijeenkomsten zijn namelijk tot in de puntjes geregeld en
elk programma is zo flexibel dat het pad naar succes verschillende vormen kan hebben.´


Dennis van der Meer, projectmanager Fit Value

Veiligheid

´Ineke combineert een warme persoonlijkheid met scherp onderscheidingsvermogen, daardoor voelt het veilig om met haar te werken en worden deelnemers tegelijkertijd juist uitgedaagd om te leren en te experimenteren.´

Arjan Kindermans, trainingsacteur